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논문 기본정보

Effects of chitin nano-whiskers on the gelatinization and retrogradation of maize and potato starches

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 Food chemistry
ISSN 0308-8146,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) Ji, N.,Liu, C.,Zhang, S.,Yu, J.,Xiong, L.,Sun, Q.
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2017-01-01
초록 Starch is very prone to retrogradation after gelatinization. Inhibition of starch retrogradation has been an important factor in improving the quality of food. For the first time, we investigated the effect of nano-materials, represented by chitin nano-whiskers (CNWs), on the short- and long-term retrogradation of maize and potato starches. Rapid Visco-Analyser results showed that the addition of CNWs significantly decreased the setback values of maize and potato starches, which suggested that CNWs could retard the short-term retrogradation of starch. Differential scanning calorimetry and X-ray diffraction results showed that the percentage of retrogradation of maize and potato starches significantly decreased (P
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=NART76102085
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) Pasting,Crystallinity,Retrogradation,Short-term,Long-term