기업조회

본문 바로가기 주메뉴 바로가기

논문 기본정보

학교급식에 대한 급식품질, 급식이미지, 만족도에 관한 연구 : 배식형태의 조절효과를 중심으로

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 Culinary Science & Hospitality Research
ISSN ,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 임희랑,김학선,경성대학교,경성대학교
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2013-01-01
초록 This study aimed to identify the relationships between the quality and image of school meal service and satisfaction perceived from high school students and to access the moderating effect of its distribution types. For the empirical analysis, this study used SPSS 18.0 and AMOS 18.0 and conducted frequency analysis,reliability analysis, exploratory and confirmatory factor analysis, path analysis and chi-square difference test. As a result of the analyses, the validity and reliability were identified showing over 0.4 factor loading value,χ2=258.831, d.f.=98, RMR=0.059, GFI=.822, AGFI=.776, NFI=0.908, IFI=0.941, CFI=0.940. The results of the structural equation modeling analysis are as follows: first, the quality of school meal service had a significant influence on its image; next, the image of school meal service had a significant influence on satisfaction with the service; last, there is a significant moderating effect of distribution types in the relationship between the image of school meal service and satisfaction with the service.
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=ATN0019001076
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) 학교급식 서비스 품질속성,급식이미지,급식만족도,배식형태,배식형태 조절효과,School meal service,student satisfaction,distribution types,moderating effect,path analysis